Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın ve acil konum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu karakol bazı modellerde uygun kapı koluna mümasil. 

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki kötü, yangın, tül vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu aksi koşulların sair katlara geçişini kösteklemek yahut olası olduğu kadar geciktirmektir.

Ayrıca, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla bile prosedür adımları çoklukla şunları bâtınerir:

 Yangın merdivenleri içeriden veya haricen strüktürlabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve iz kaybının elan az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedi kondisyon takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Hatta yapı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine ket olur.

Yangın Çıkış Kapısı Yangın kapisinda panik pas kolu panik çabucak bapnın kolayca açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

çatı çışitalarında kullanılan baplar anlayışlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar deruneride mahsur kalabilir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere göre değhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanların yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Özellikle duyar ve maliyetli materyallerin olduğu odaların baplarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik kanat şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı derunin enikonu konulevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: Kullanma yerı rahatlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz ayrıksı bir kompartmanda korumayı ammaçlar.

Report this wiki page